Leveringsvoorwaarden
Zoeken

direct contact

Cobi Brouwer
onorthodox coachen & begeleiding

van der Helllaan 20
6824 HT Arnhem

M (06) 48 08 90 01
E info@cobibrouwer.nl

MAAKBAAR OF BEINVLOEDBAAR?

 juninummer 2014 Tijdschrift voor Coaching

Auteur: Cobi Brouwer

Alles verandert voortdurend. Dit is een inmiddels alom geaccepteerd besef, ook in de wereld van coaching. Als alles vanzelf alsmaar verandert, hoe maakbaar is dan iemands levensontwikkeling, het terrein waarop coaches zich wagen? Daar gaat dit verhaal over. De conclusie is dat we de onvermijdelijke verandering waaraan we zijn overgeleverd niet kunnen controleren en naar onze hand kunnen zetten. We kunnen onontkoombare veranderlijkheid beïnvloeden, er vele nieuwe vormen aan geven, deze vermaken. En dit laatste is tegelijk de kunst van leven, je ermee te ver-maken.

Vooronderstellingen bij de maakbaarheid

Onder het paradigma dat alles alsmaar verandert, gaan in onze westerse wereld minstens drie vooronderstellingen schuil. Als eerste de vooruitgangsgedachte: in een veranderingsproces groeien we en gaat alles alsmaar beter, mits we er zelf sturing aan geven. De iPad is een vooruitgang ten opzichte van de pc. Condooms zijn dunner, sterker en dus veiliger dan tien jaar terug. En in coachtrajecten lijken we, oplossings- of progressiegericht, efficiënter dan tien jaar geleden. De tweede vooronderstelling is dat wie meebeweegt verandering in eigen hand heeft. Verzet – niet meedoen – is geen optie. Wie geen iPad of internetadres heeft, raakt buitengesloten van informatie en daardoor achterop bij anderen. Die kan straks niet meer iets kopen, of reizen met de trein. Ik las onlangs in een brochure van een collega de slogan ‘als je beweegt, groei je’. Deze slogan heb ik vaker gehoord in de context van coachen. De waarheid is dat bewegen noodzakelijk is om gezond te blijven. Wie niet beweegt, stagneert. De derde veronderstelling is misschien het meest kenmerkende voor deze tijd: die van de tempoversnelling in de veranderingen die er zijn. Naast onvermijdelijke en natuurlijke veranderingen, worden we overrompeld met gecreëerde veranderingen, die velen ervaren als niet bij te benen. Winkelen, bankieren en netwerken doen we massaal via internet. Opeenvolgende reorganisaties van het openbaar bestuur en van zorg- en welzijnsvoorzieningen overvallen ons via de media. Bedrijven reorganiseren en sluiten, met de bijbehorende onrust en uitstroom van medewerkers. Arbeidsprocessen worden gedigitaliseerd en beroepen overbodig. Wie van deze tijd is, reist met de app. Dankzij de snelheid van internet en sociale media kunnen we alle informatie zoeken en vinden en we worden tegelijkertijd met informatie overvoerd. Migratie, met de bijbehorende effecten, is alom. En in de tussentijd laten we ons e-coachen of e-therapieën.Is het waar dat we hierbij zelf veel in de hand hebben? Gaat alles beter en sneller? Deze veranderingen leiden ertoe dat met snelheid vertrouwde netwerken – waarin mensen samen functioneren – verdwijnen. De winkels in de binnenstad van Arnhem staan leeg en het wordt er nog leger. De grootste fabrieken zijn er al een paar jaar geleden gesloten. Met een leeg hart gaat de stad dood. En een kaartje kopen bij het vertrouwde gezicht aan het stationsloket is geen optie meer; je scant je ov-kaart en moet niet vergeten om uit te checken. De snelheid in de veranderingen geeft mensen het gevoel van gejaagdheid en onontkoombaarheid en dit leidt tot stress.

Mijn eerste docent andragologie had als verandermetafoor ‘wie niet op de trein springt, die mist hem’. In die tijd begreep ik dat ik mee moest gaan met de trein die zich aandiende, achterblijven was geen optie. Wie niet meegaat, telt niet mee in de mainstream. Wat mij opvalt is dat we met velen – in spijkerbroek – in dezelfde identieke transformatietrein willen zitten, nota bene in dit super-ik-tijdperk. Waar is het besef gebleven dat iedereen de mogelijkheid heeft om zijn eigen trein te zijn, met invloed op de eigen richting, snelheid en wat of wie er meereist en weer uitstapt?

EINDE voorpublicatie------------------

Links

Partners en relaties

I-Pulse

Unity in duality

Gcoach

NOBCO LVSC CRKBO