Leveringsvoorwaarden
Zoeken

direct contact

Cobi Brouwer
onorthodox coachen & begeleiding

van der Helllaan 20
6824 HT Arnhem

M (06) 48 08 90 01
E info@cobibrouwer.nl

De professionele ontwikkeling van Cobi Brouwer

Ik groeide op in Arnhem. En ben opgeleid tot cultureel begeleider aan de Hogeschool van Enschede. Hierna werkte ik twee jaar  in de toen nieuwe wijk Overvecht-Noord te Utrecht als jeugdopbouwwerker.

Ik studeerde andragologie aan de Universiteit van Amsterdam met als afstudeeronderwerp het onderzoek naar lerend vermogen van volwassenen. Mijn bijvakken waren wetenschapsfilosofie, heuristische onderzoeksmethoden en maatschappijleer. In 1981 deed ik doctoraal examen.

Tijdens mijn studie werkte ik als docent cultuur en maatschappij aan de Pedagogische Academie in Heemstede en was ik werkzaam bij een van de proefprojecten van de Open School in Amsterdam Noord.

Vanaf 1982 tot 2000 was ik hoofddocent aan de masteropleiding Opleiden, Trainen en Supervisiekunde van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Hier ontwikkelde ik onder meer een van de eerste coachopleidingen van Nederland.

Sinds 1990 ben ik ondernemer in Arnhem. Van hieruit heb ik vorm gegeven aan verschillende opleidingen, waaronder de Opleiding Onorthodox Coachen en de Basisopleiding Coachen. Ook geef ik Masterclasses in coachen.

Tegelijkertijd heb ik in-company opleidingen, coachtrajecten en verandertrajecten in opdracht verzorgd. Op basis van mijn ervaring en achtergrond heb ik 'onorthodox coachen' ontwikkeld. De kunst om iemand zodanig te ontregelen zodat deze in een betere balans komt. 

Sinds 1 januari 2011 werk ik onder de bedrijfsnaam CobiBrouwer opleiding&coaching

Enkele aanvullende opleidingen die ik volgde zijn:

- NLP-masteropleiding ( Nijmegen1987);  

- MBA-certificaat (Tiel, 2001) 

- Systemisch werken/opstellingen(Duitsland, Würzburg, 2003).

-  Psychotherapeuthische applicatie (STM-degree) van de Tibetaans boeddhistische psychologie/filosofie opleiding ''Unity in Duality''. (India Dehradun 2005 – 2011). 

Mijn boeken dragen bij aan de ontwikkeling van opleiden en coachen in Nederland.De titels:

''Opleiden, trainen en presenteren'' (Nelissen, 1995)

''Onorthodox interventies bij Coachen'' (Nelissen, 2003)

''Coachen naar eigenheid'' (Nelissen, 2007)

''Waar wil ik vandaag mijn bed voor uit komen?''  (Boom/Nelissen 2011).                                        

''Onorthodoxe Interventies bij Coachen"  kreeg in oktober 2013 de NOBCO-jury                                       BESTE COACHBOEK VAN HET DECENNIUM.

Er is een nieuw boek in de maak. Meer daarover lees je hier dit jaar (2019)

Momenteel begeleid ik mensen individueel en soms begeleid ik een complexe samenwerkingsthematiek binnen een organisatie.

NOBCO LVSC CRKBO